top of page
LOGOtk.png

    Tone Kompagniet arbejder for at

 • Udbrede fællessang og kendskabet til den danske sangskat med øje på fornyelse

 • Skabe glæde, dybde, ro, mental sundhed og sammenhængskraft gennem musik og fællessang

 • Fremme og udvikle nye musikalske oplevelser

Sara Futtrup er Tone Kompagniets grundlægger og daglige leder. Sara er sanger, komponist og cand. mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling. Sammen med en lang række samarbejdspartnere iværksætter Tone Kompagniet projekter som:

 • OPSANG FællessangsKoncert: En kærlig opsang om at give plads til musikken, sjælen og fællesskabet! Anna Kruse og Sara Futtrup har gennem 2020-21 afholdt 140 koncerter på plejehjem og aktivitetscentre på Sjælland og Lolland-Falster.

 • OPSANG Naturens Sange for børn: En kærlig opsang om at passe på vores grønne jord! Vi synger naturen ind i klasseværelset med gamle og nye sange om skoven, himlen, havet, sneglen og alt derimellem. Vi fordyber os i teksten med lege og quiz om arterne. Se mere under OPSANG

 • Morgensang: En fantastisk start på dagen: energi, motivation, sammenhold og åbent sind til resten af dagen! I virksomheder, på biblioteker. I samarbejde med Hyltebjerg Kirke, lokale frivillige og Kulturstationen Vanløse præsenteres hver onsdag morgensang kl. 9- med skiftende kendte og lokale værter.

 • Gårdsang: Fællessang i din baggård akkompagneret af professionelle musikere som f.eks. Sara Futtrup, Eva Malling, Lars Lundgaard Jensen og Anna Kruse. Arrangeret bl.a. i samarbejde med Nørrebro Bibliotek, Valby Kulturhus, Vanløse Synger.

 • Syng Solen Ned: Aftenssange i skumringstimen. Afholdes ved Damhussøen, Amager naturcenter, Gribskov, Lejre, Ejby havn, Hundested

 • SangVandring: Fra 2-4 timer, solo - duo. Vi stopper 3 steder undervejs med koncert og fællessang med sange om naturens kraft og årstiden netop nu.

 • Sangtime med Tone Kompagniet: Lær basale sangteknikker. Her er plads til alle om du er nybegynder eller øvet. Gruppe eller individuel.

Tone Kompagniet er bl.a. blevet støttet af Kulturstyrelsen, Velliv, Trygfonden, Nørrebro Lokaludvalg, Vanløse Lokaludvalg, Valby Lokaludvalg.

Tone Kompagniet er en forening opstartet i 2020. Kontakt daglig leder Sara Futtrup for booking, spørgsmål og medlemskab, hvor du kan være med til at støtte, arbejde for og iværksætte nye musikalske initiativer i dit lokalområde. SKRIV HER

Referencer:

Om Morgensang i Vanløse

"Det er et super godt koncept og format, hvor man både får en kulturel vinkel på de sange som er skrevet og samtidig synger. Det er en gave at lære nye sange og digte at kende, som mennesker har brugt virkelig lang tid på at fremskabe. Digtene og musikken sætter sit aftryk på de medvirkende, de bærer dem med videre i deres hjerter. Og så er det skønt, at folk i lokalområdet lærer hinanden at kende" Jon Eikholm, Lektor, KEA

" Når man starter med sang, kan det ikke blive en dårlig dag. Resten af dagen sidder sangen i kroppen, og jeg glæder hver gang til næste gang. " Hannah Feddersen, tidl. Daghøjskole Leder, om Morgensang på Kulturstationen

 

Om OPSANG på aktivitetscentre

"Jeg kunne se glæden i øjnene på de borgere som næsten har mistet deres sprog og andre udtrykte, hvor er det dejligt og hvor de synger godt. I skal have tusind for, at I kunne komme her og skabe glæde for vores beboere." Lisbeth Duer, teamleder, Aalholmhjemmet, maj 2020

 

"De smukke danske sange gik lige ind i hjertet på beboerne" Vibeke Bennekou, Haandværkergårdens Plejehjem, maj 2020

 

 

 

 

Om OPSANG natur for børn

Guldbergs Skole, Ditte Rønn: ” Det var en fornøjelse at opleve smukke stemmer og dejlig musik til, som tryllebandt eleverne og gav rytme i fødderne”

Blågårds Skole, Stephanie Kolmos: ” Det var et fedt koncept, hvor fællessang, læring om naturen, quiz og god underholdning med sang og instrumenter dannede rammen om en hyggelig time midt i en travl skoledag.”

Elevernes kommentarer:

 • ”Quiz-time var rigtig sjovt og det var også skørt at lære, at en bi kan danse. Jeg lærte meget om naturen f.eks. at kronhjorte parrer sig om efteråret”

 • ” De sang virkelig, virkelig godt. Det var sjovt med quiz-time og vejrtrækningsøvelserne, hvor man skulle være en bodybuilder der plukkede blomster”

 • ”Det var mega dejligt at synge igen og så synes jeg at det var sjovt”

a8d7b686.jpg
5404.jpg
5199.jpg
3FC699CF-15F6-419C-8DE0-A885E6FAB415.JPG
bottom of page