top of page
OPSANG4.jpg
Opløftende poesi & flyvende melodier 2.jpg
IMG_0108.jpg

OPSANG: FællessangsKoncert med Sara Futtrup & Anna Kruse

Syng og lad hjertet tale! En kærlig opsang om at give plads til musikken, stemmen, sjælen og fællesskabet. Stemmen er sjælens spejl. Og sang er den mest direkte vej til at få sjælen til at flyve. Opsang handler om at synge vores potentiale op og mærke sangens opløftende kraft. Vi bliver helt automatisk glade af at synge, især når vi synger sammen med andre belønner kroppen os med lykkehormoner.

Sara og Anna synger tostemmigt, spiller klaver, klarinet, melodika og blander de gamle og kendte klassikere fra bl.a. filmskatten og højskolesangbogen med nye moderne sange.

Der er brug for hvert et næb, her kan man komme med lille, stor smuk eller brummende stemme. Vi lægger sangene i tilpas toneleje, så vi ikke lyder som kværkede kalkuner.  Og er man ikke den store sangfugl, så handler fællessang i høj grad også om at dele smuk poesi og livsbekræftende ord her midt i en svær tid. Kort sagt en påmindelse om det, der gør livet værd at leve!

OPSANG Teambuilding, fælles energi, fælles retning, fællessang. Intet bringer os sammen som sangen. Med sjove øvelser for stemmen og kroppen inviterer vi alle til at bruge deres stemme, ligesom den er. Her kan alle være med i sangfesten.

OPSANG Forårslucia og Fællessang er en kombination af stuegang med sang og fællessangskoncert. Vi vil gerne have alle med, selv de svageste og sengeliggende. Til forårslucia får beboerne mulighed for en intim oplevelse med yndlingssange på eget værelse. Måske kan de lokkes med videre i det store fællesskab til efterfølgende fællessang og koncert? Vi arbejder med at tage den performative del ud af musikken og gøre sangen til et rum af nærvær. 

TAK for støtte!

OPSANG er blevet støttet af TrygFonden, Slots- & Kulturstyrelsen, Velliv. 

Vi har siden 2020 lavet 250 arrangementer omkring i landet på Kulturhuse,

biblioteker, kirker, plejehjem, aktivitetscentre, bl.a. i samarbejde med

Ældresagen og Trygfonden på Sjælland og øerne.

Udtalelser :

"Opsang er en bombe af smittende energi og sangglæde. Deres øvelser er inkluderende for alle; fra dem som kan synge, til dem som ikke kan synge men elsker at prøve, til dem som bare vil brumme med. De løftede en rolig afdelingseftermiddag til en sand sangfest." Anna, Velliv om teambuilding

"Tak til Sara Futtrup og Anna Kruse for et fantastisk flot og stemningsrigt arrangement ”vejret spillede og musikken klingede” Ole Vesterlund, august 2020,leder af Hyltebjerggaard, august 2020

"Fantastisk udekoncert på Lille Birkholm Center. Det var en dejlig dag og I er 2 fantastiske livsstykker. Tak for jer. ” Linda Topp Hansen, aktivitetsmedarbejder, juli 2020

"Jeg kunne se glæden i øjnene på de borgere som næsten har mistet deres sprog og andre udtrykte, hvor er det dejligt og hvor de synger godt. I skal have tusind for, at I kunne komme her og skabe glæde for vores beboere."  Lisbeth Duer, teamleder, Aalholmhjemmet, maj 2020

"Beboerne synes det var en fantastisk koncert i gav", Preben Wolf, Aktivitetsmedarbejder, Klarahus, maj 2020

"De smukke danske sange gik lige ind i hjertet på beboerne" Vibeke Bennekou, Haandværkergårdens Plejehjem, maj 2020

OPSANG FOR BØRN

på skoler i 1-3. klasse

Opsang%2C%20elektronisk%20flyer_edited.j

Guldbergs Skole, Ditte Rønn om OPSANG Natur:

Tusind tak for et rigtig godt forløb med sang og læring.  Det var en fornøjelse at opleve smukke stemmer og dejlig musik til, som tryllebandt eleverne og gav rytme i fødderne...Det var skønt med vekselvirkning af både sang, quiz og vejrtrækningsøvelser, som var både sjove og finurlige og som fik aktiveret eleverne på en rigtig god og inddragende måde. Eleverne fik også kendskab til mange fine danske sange om naturen og det danske land. Det var en fornøjelse at høre eleverne synge med på jeres fine udvalg af sange og så flot akkompagneret af jer”.

 

Blågårds Skole, Stephanie Kolmos om OPSANG Natur:

Jeg vil helt klart anbefale Opsang.... Det var et virkelig hyggeligt og sjovt koncept for børnene. De var vilde med, at det var fællessang, og vi har efterfølgende sunget sangene en del gange i klassen. Det var et fedt koncept, hvor fællessang, læring om naturen, quiz og god underholdning med sang og instrumenter dannede rammen om en hyggelig time midt i en travl skoledag....vi vil meget gerne have besøg af Opsang en anden god gang.”

Elevernes kommentarer:

Quiz-time var rigtig sjovt og det var også skørt at lære, at en bi kan danse. Jeg lærte meget om naturen f.eks. at kronhjorte parrer sig om efteråret”

” Det var dejligt at kunne få lov til at synge igen ”

” De sang virkelig, virkelig godt. Det var sjovt med quiz-time og vejrtrækningsøvelserne, hvor man skulle være en bodybuilder der plukkede blomster”

”Det var mega dejligt at synge igen og så synes jeg at det var sjovt”

bottom of page